Blog

Aardbeien en dankbaarheid

geschreven door Kristien

Aardbeien en dankbaarheid

Toegegeven, de eerste week van de ‘blijf in uw kot’ periode was een echte rollercoaster voor mij. In tegenstelling tot restaurants en cafés waren B&B’s nog niet verplicht gesloten. Maar natuurlijk regende het annuleringen, was de ontbijtruimte elke dag een beetje meer leeg en hoorde ik vaste zakelijke gasten bij de check-out zeggen ‘hou je gezond en tot… ja, tot wanneer?’.

rare tijden

Ik voelde het tot in mijn botten dat het vreemde tijden zouden worden. En ik rouwde ook want goed zorgen voor gasten is mijn tweede natuur en die raakte ik elke dag een beetje meer kwijt. Elk uur van de dag probeerde ik de berichtgeving te volgen, wachtend op nieuws over onze sector. En dat kwam er, ongeveer een weekje na de rest, onmiddellijke verplichte sluiting, een korte en zakelijke mededeling. Maar oef, wat een opluchting. De nacht erna sliep ik als een roos. 

toeval bestaat niet

Behalve de rust overviel me nog een onverwacht gevoel. Een diepe dankbaarheid nestelde zich stilletjesaan in mij. Dankbaarheid voor al de dingen die nog wel konden in deze periode van beperkingen maar ook voor de toevallige (hoewel, ik geloof niet in toeval) samenloop van omstandigheden. Wonen in een gemeente met veel groen, een eigen tuin, geen peuters die uitleg verwachten over hun vreemd aandoende nieuwe leefwereld of tieners om te preteachen, een man die onbeperkt kan telewerken, een zaak zonder personeel en huizenhoge huurlast. Dus ja, de ene kant van mijn gastvrije hart doet pijn want ik mis onze gasten elke dag een beetje meer maar de andere kant loopt over van intense gewaarwordingen en zegt ‘DANKJEWEL’ voor deze unieke ervaring.