Blog

Onze wensen voor het nieuwe jaar

geschreven door Kristien

Onze wensen voor het nieuwe jaar

Eigenlijk hou ik – Kristien - helemaal niet van de feestdagen. Het ongemakkelijke gevoel van het begin van die periode kondigt zich in mijn geval al tegen het eind van de zomer aan, ergens september of ten laatste oktober, afhankelijk van de Indian Summer of de eerste vroege najaarsstorm. Samen met het korter worden van de dagen, bekruipt me dan het gevoel van ‘ik wou dat het alweer lente was, kunnen we die winter en dat kerstgedoe echt niet skippen?’.

die feestdagen...

En of het nu te maken heeft met de winterzonnewende, ik weet het niet exact, maar op één of andere manier heb ik na Kerstmis altijd het gevoel dat het ergste alweer voorbij is. De laatste week van het jaar schommelt mijn gemoed tussen iets van nostalgische dankbaarheid voor het voorbije jaar en een kiemende levensvreugde om met volle teugen te genieten van het jaar dat komen gaat. En dan begin ik feestdagen best wel leuk te vinden, alleen is het dan een beetje laat :-) 
Wat mij die laatste week ook altijd opvalt is dat mensen elkaar, naast een goede gezondheid, vooral toewensen dat alle dromen van de ander mogen uitkomen. Vroeger stond ik daar niet echt bij stil maar de als ik de laatste jaren een dergelijke nieuwjaarswens krijg, voel ik steeds meer de neiging om te zeggen dat ik mijn droom elke dag opnieuw beleef, en dat dit mij elke dag opnieuw gelukkig maakt. Mijn droom, fijne gasten ontvangen en verwennen in onze B&B die we zelf hebben opgebouwd en gemaakt tot, ja tot wat? Tot onze droom…  Alleen, in tegenstelling tot de dromen van de nieuwjaarswensen, kwam deze droom niet zomaar ‘uit’. Want niemand krijgt het geluk zomaar in zijn schoot geworpen. Ook wij hebben hard gewerkt –en dat doen we nog elke dag – veel tijd gespendeerd en veel dingen niet gedaan.  

Onze dromen

Maar als ik de voorbije jaren iets geleerd en ervaren heb, dan is het wel dat de gelukkigste mensen diegenen zijn die hun droom hebben waargemaakt, met vallen en opstaan, met veel geduld maar vooral met veel passie en liefde. En omdat ik mijzelf tot die gelukkigste mensen reken, kan ik uit het diepste van mijn hart zeggen: ‘Ga ervoor, realiseer je droom, want jij bent het waard om gelukkig te zijn!’ Wat wij jou toewensen voor 2019 is dus niet ‘Moge al jouw dromen uitkomen’ maar wel tonnen moed om jouw droom waar te maken. Want je mag ervan op aan… YES YOU CAN!!!

Beste wensen voor een prachtig en liefdevol 2019!